Syrniki er en slags tykke lapper som lages av cottage cheese. Jeg har spist dette en del i Russland, og fikk lyst til å prøve å lage det selv. Oppskriften fant jeg ved å google litt rundt, så jeg aner ikke om det er noe en ekte russer ville anerkjent -- de smakte ikke helt som jeg er vant til, men gode var de.
Syrniki
Omtrent 10 stykker
1 egg
1 boks cottage cheese (avrent)
4 ss mel
2-3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
Rull klumpen forsiktig rundt i melet.
Form omtrent 1 centimeter tykke kaker. Du kan enten lage dem runde, eller forsøke å være litt søt/klein, sånn som jeg, og forme dem til hjerter i pepperkakeformer. Dette viste seg å være ganske unødvendig, da de uansett fløt sammen til en litt uformelig klump.
Stek dem i tørr teflonpanne.
Jeg serverte med eplesyltetøy, ellers er andre typer syltetøy, rømme og honning også veldig godt. Приятного аппетита!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar