tirsdag 19. juli 2011

Bønnepostei

Bønnepostei er et godt og sunt alternativ til kjøttbaserte posteier på brødskiva, koster rundt en tier å lage en god porsjon av selv, og kan attpåtil lages av ting du allerede bør ha i spiskammerset ditt (bortsett fra de soltørkede tomatene, som kan sløyfes eller byttes ut med noe annet digg). Jeg synes ofte at hvitløk blir litt skarp i smaken hvis den brukes rå, så her har jeg bakt den i ovnen først. Da blir den god og mild og kan nesten spises som snacks (men du får fremdeles hvitløksånde, så det er kanskje greit å styre seg allikevel).


Bønnepostei
med bakt hvitløk og soltørket tomat

3 fedd hvit løk
1 laurbærblad

Kutt av bunnen av hvitløksfeddene, men ikke skrell. Legg laurbærbladet i bunnen av en ildfast skål, legg hvitløksfeddene oppå og hell over litt vann. Bak i ovnen ved 180 grader i omtrent 30 minutter, til de er helt myke. Ha eventuelt oppi mer vann underveis.

1 boks smørbønner

Hell av vannet, og mos bønnene i en bolle med gaffel.

3 ss olivenolje
2 soltørkede tomater, finhakket
1 ts sitronsaft
Salt og pepper

Bland sammen med bønnene og den skrellede hvitløken, som nå er myk og lett å mose.

Oppbevares i en boks i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar